Zuccinigratängen

Blev mumma! Några små justeringar till nästa gång så blir den perfekt! :)
Och nu har vi sex stycken matlådor som väntar på att bli uppätna i veckan, tur att jag inte har minsta problem att äta samma mat flera dagar på raken. Huvudsaken det smakar bra!


Dagens mat:

Frulle: Havregryns gröt och en näve sötmandel
Lunch: Rester från gårdagens middag men med keso istället för broccoli
Mellis: The och några bitar mörk choklad som blev över från gårdagen
Middag: Zuccinigratäng

Motion:

Promenad till och från affären ca 6 km totalt. På hemvägen släpade jag på matkassar som vägde 15 kilo. Var tvungen att väga dom när jag kom hem för det var så tungt haha. Så det var ju passande eftersom det är så mycket jag kämpat bort nu, så lite skillnad är det allt ;)

Tankar om det hela:
Var väl lite onödigt att äta choklad idag igen, men ingen katastrof direkt. Saknade ägg till frukost men man tager vad man haver!

Mat och motion (Lördag)

Mat:

Frulle: Gröt och ett kokt ägg
Lurre: Sill och ägg och en finncrisp med keso
Mellis: En näve sötmandel och the
Förrätt: Choklad 72%
Middag: fläskfilé med ädelostsås i ugn serverad med broccoli
Efterrätt: 72% choklad och massa the

Motion:

30 minuters gringa i högt Evve-tempo (85-90% maxpuls)
50 minuters rask promenad med kära vänner

Tankar om det hela: Perfekt med lördagsmotion, lite mycket choklad dock hihi. Men vad gör det om hundra år? :)

Ett steg närmare en av dom största dagarna



Idag har jag beställt klänning, min alldeles egna bröllopsklänning!

Åh va jag längtar nu :)


Vänner

Lycka är verkligen att ha vänner som mina, det är liksom ingen vits att försöka förklara vad vi har tillsammans. För jag kan omöjligt göra det rättvisa. Men efter den här kvällen så har jag verkligen laddat hjärta och själ med energi från några av dom bästa och klokaste jag vet. Några som ger lika mycket om inte mer än vad dom får. Ni är så bra!
Hälsa sitter lika mycket i själen som i kroppen, och på vissa plan har det väl känts sådär på sistonde. Då är sånna här dagar guld värda när man kan fokusera på någonting annat och få helt nya ideer och synvinklar. Annars är det lätt att fortsätta trampa i samma fotspår.
Jag är ärligt talat skitstolt över mina vänner, och helt fascinerad över vilka fantastiska människor jag har turen att känna. Ni är grymma!
Nu har jag just vågat titta på läskiga zombieserien ensam, en bedrift kan jag lova. En större bedrift lär dock bli att våga sova ensam efter det haha. Men jag ska göra ett ärligt försök, för nu är jag trött kan jag lova.
Trött, men extra glad i hjärtat.

Är det någonting jag har lärt mig


Så är det att man ska äta riktig mat utan att kompromissa för att vara "nyttig". Jag är uppväxt i den tid när light-produkter var det enda rätta. Lätta och lättmjölk var standard på frukostbordet för det skulle ju vara så hälsosamt att dra ner på fettet i allmänhet. Light, light, light. Men många år senare så har dessa lightprodukter inte gjort mig ett dugg smalare, vad det gav mig var däremot ett konstant sockersug/hungersug som aldrig riktigt försvann.
Allting skulle ätas så smalt som möjligt, smala semlor, sockerfritt godis light-dricka osv osv.

Men jag har sedan ett tag tillbaka ändrat riktning totalt. Jag tror det viktigaste hälsomässigt är att välja äkta varor som har blivit förändrade så lite som möjligt. Jag har röd mjölk i min gröt, är inte rädd för fett och väljer så ofta jag kan och har råd närproducerade alternativ. Jag vill äta mat som min kropp mår bra av, för då mår själen bra.

Jag har slutat helt och hållet med att dricka cola-light, vilket i princip var som ett beroende. Om man dricker det flera dagar i veckan och inte kan tänka sig en fredagsmiddag utan så har det iallafall i min värld gått lite för långt.

Jag är en bit ifrån mitt mål hälsomässigt, men jag har iallafall hittat en bra grund för MIG att stå på. Jag tror inte man kan säga att det finns en metod som passar för alla, men en sak är säker, det finns inga gevägar.

Det handlar om att varje dag göra medvetna val som gynnar din egen hälsa, genvägarna är många, men om du lyckas hålla dig på banan så kommer din kropp tacka dig i slutänden.

Jag har dragit ner rejält på kolhydraterna, men dom ingår fortfarande i min kost. Jag äter havregrynsgröt varje morgon, men väljer istället att äta broccoli och liknande istället för potatis och pasta till middagen. Jag är inte alls rädd för att äta feta produkter, nu mer är det endast riktig mjölk, grädde och smör som plockas i kassarna på affären. Back to basics är min nya melodi.

Och det bästa av allt är att jag inte känner att jag försakar någonting, och att det sätt som jag lever nu känns hållbart och det bara ger mig massa bra energi och det är ingenting jag behöver lägga för mycket fokus på.

Och så tråkigt och stelt är det faktiskt inte, vill jag verkligen ha en semla kommer jag äta en semla. Vill jag verkligen äta en stor godispåse en lördag, eller varför inte en onsdag så kommer jag göra det.

Men jag känner inte att jag måste, och det är skillnaden. Vilken befrielse!



Inte var det vackert


Men nu är det avklarat iallafall. 30 minters gringande i intervaller. Vid som snabba partierna så låg pulsen på 85-90% av maxpuls. Och som jag förstått det så är det ju alldeles lagomt fort jag springer då?
Väldigt mycket mer motiverande med pulsmätaren på iallafall, bra uppfinning!

Nu har jag klämt en näve sötmandel och ska hoppa in i duschen alldeles strax.

I kväll kommer ett gäng fina tjejjer hit för att kika på Mello och äta gott. Jag ska göra supergod mat med fläskfile, ädelost och champinjoner i ugn. Och till det blir det broccoli, mmmm!

Fast vi startar med en promenad i högbo. Underbara dag, underbara liv!

Gringa



Nu ska jag ge mig ut och gringa, ipoden är laddad med massa grym musik, och jag ska bara spänna på mig pulsmätaren så ska jag ge mig av. Försöker intala mig själv att det ska bli trevligt, host. Och gringa, för er som inte vet, är min form av att springa. Det går så jäkla sakta så jag vill inte kalla det springa haha. Därför är gringa bättre :)


Dagens mat Evvestyle

Frulle: Havregrynsgröt med röd mjölk och ett kokt ägg
Mellis: Sötmandel och en kopp the
Lurre: Keso med makrill och avokado
Mellis: Ett par rutor 72% choklad( supergod, från Lidl konstigt nog)
Middag: Kokt broccoli med entrecote gratinerad med fetaoströra

Motion: Krypa runt på golvet och pyssla om min lilla missekatt som varit hos veterinären.
I övrigt vila, har grym träningsvärk i mage/rygg. Skönt!

Jaaaa!

Nu har jag nått ett av mina delmål, och vikten hamnade då på -15 kg! :)
Fredagen kunde inte startat på ett bättre sätt, ingen tvekan om det hihi.
Åh va stolt jag är över mig själv. Det här är inga kilon som har ramlat av mig, det är blod svett och tårar bakom. Men på vägen hittar jag ett sätt att leva som känns hållbart för resten av livet. För jus nu känns det inte som att jag försakar specielt mycket alls, det är en underbar känsla :)
Idag ska jag gå med ett stort leende och bara vara otroligt nöjd med mig själv!
Kanske ska börja skriva upp vad jag äter om dagarna förresten? Ifall någon skulle vara intresserad haha.

Torsdagens mat:
Frulle: Fiberrik havregrynsgröt med röd mjölk och ett kokt ägg
Mellis: Sötmandel
Lunch: Tacorester (allt utom bröd)
Mellis: äpple, the
Middag: Sill och tre kokta ägg
Efter träning: Proteinbar

Motion:
Styrketräning: Hårdkörning av hela kroppen ca en timme och 20 minuter.
Promenad till och från buss: 2x15 min

Seg

Känner mig verkligen seg i kropp och själ, omotiverad och oinspiderad med det mesta som inte gäller kost och hälsa. Usch va jobbig känsla. Försöker engagera mig i pluggandet, det går väl sådär helt enkelt. Vill göra någonting annat, göra någonting nytt, utmana mig själv. Jag har mycket att tänka på helt enkelt...

Alldeles för mycket...

Det handlar verkligen om attityd. Kom hem efter en lång dag på jobbet, seg, med begynnande huvudvärk. Men då har man ett val. Ladda om och ta sig iväg till gymmet. Eller tycka synd om sig själv och stanna hemma. Jag slängde i mig lite mat och drog i väg, och självklart var det värt det tusen gånger om.

Nu hoppas jag på fina resultat på fredag, för då ska jag beställa klänning i helgen. Har ju tänkt att jag ska nå ett av mina mål innan dess, och dit är det 1,2 kilo. Det borde jag ha klarat på två veckor?

Håll tummarna :)

Frisk luft på kvällen


Mitt mål är att varje dag göra någon typ av motion. Om det så bara är en rask promenad till och från bussen varje morgon eller en lunchpromenad på jobbet. Många bäckar små gör så himla stor skillnad på mitt välmående :)
Det behöver inte vara så avancerat alla gånger!

Idag blev det bara en massa promenader, och i morgon är det gymmet igen.
Jag älskar gymmet! :)


Högbo







Kallt som tusan men underbart för kropp och själ :)

Vem är jag?

Du heter: Evelina
Jobbar med: Kundservice
Smeknamn: Evve, Tjorv, Labbo, älskling, Evvo
Intressen: Träna, fotografera, laga mat, vara ute i friska luften, hänga med världens finaste familj.
Beroende av: Frisk luft, min familj och mina vänner, musik
Vad får du oftast komplimanger för? Måste nog säga min hy och mitt hår. Och att min positiva attityd smittar av sig. det är jag stolt över!
Hur imponerar man på dig? Om du är säker på dig själv och står för dina tankar och åsikter utan att vara en besserwisser.
Brukar du skratta för dig själv? Herregud ja! Jag skrattar ofta när jag sitter och tänker på roliga händelser och minnen.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:  " Jag ringer dig på söndag när jag är klar" :) Ha det så mysigt så länge :) Kram Kram Kram"
Var bor du? Sandviken
Trivs du där? Otippat jättebra, vill antagligen inte bo här för alltid, men det passar mig väldigt bra där jag är i livet just nu.
Hur svarar du i mobilen? "Hej det är Evve" om jag inte vet vem det är "Hej det är Evelina"
Vem ringde du senast? Oskar
Antal timmar sömn inatt: Många! Jag och Oskar deckade vid halv elva igår haha. En fredagkväll liksom.
Sov du ensam: Nästan alltid med min fina Oskar, och 9 gånger av tio med två katter som trängs också.
Brukar du komma i tid: Ja det brkukar jag göra, men om Oskar är med kan vi ibland bli sena. han är rätt seg på att komma iväg till saker ;)
Hur känner du dig nu: På gång!
Vanligaste färg på dina kläder: Jag är så himla tråkig gällande det, mest svart svart svart. Men tycker om och trivs i lila också. Men svart känns alltid tryggt, tråkigt men sant.
Vad tycker du om fötter: Ingenting, dom stör mig inte och tar mig framåt liksom :)
Vad saknar du: Önskar jag hade mer ledig tid i veckorna.
Hade du en bra kväll igår: Slö och skön efter en lång arbetsvecka.
Vad äter du till frukost: Jag äter alltid frukost, förstår inte hur man kan vara utan. Det blir alltid ett ägg och en tallrik gröt med linfrö i. Jag är periodare när det gäller vad jag äter till frukost. Äter oftast samma i ett par månader sedan byter jag ett tag osv.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Försöker komma i säng före elva eftersom jag ska upp kl. 6.
Är du blyg? Skulle inte vilja säga att jag är blyg, men vissa människor kanske jag inte är tokintresserad av att lära känna. Med rätt sorts människor är jag jätteöppen och social, men vissa människor kan jag kanske verka rätt tyst och tråkig med. Men det är enbart för det är ett val jag gör. Eremit varning sånna gånger haha.
Sysslar du med någon slags träning: Gymmar 2-4 gånger i veckan och försöker komma ut på någon promenad efter det. Saknar spinning och tror jag ska dra igång med det i höst igen!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja men det gör jag absolut, men jag tror inte att det är det enda rätta sättet att hitta sin livs kärlek på.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ja, men alltså, det dom flesta skulle göra gissar jag? ha sex är nog det första jag kommer att tänka på haha.
Är du nöjd med ditt liv: jag är jättenöjd verkligen. Om poletten föll ned med vad jag vill göra resten av mitt liv så vore det pricken över I:et :)
Är du bortskämd: På så vis att jag har världens finaste föräldrar som alltid gett och ger mig massor med kärlek så är jag väl det. Pengamässigt så säger jag nej.
Vad gör du i morgon: Tränas, träffar flera av mina fina vänner för en psommis. Också lite plugg på det.
Vad är det värsta du vet? Cigarettrök och lukt, orättvisor, egoism, allmänt otrevliga typer och personer som saknar empatisk förmåga.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har massor med fina vänner som jag är otroligt tacksam över att jag har. Jag är inte mycket för ytliga vänner utan föredrar the real deal.
Vad är det finaste du fått? Vilken fråga jag vet faktiskt inte.
En speciell dag du minns: När jag och Oskar bestämde oss för att förlova oss är ett fint minne :)
Du samlar på: Hmm, inget speciellt faktiskt.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Oskar eller mamma först tror jag.
När grät du senast: Häromdagen, jag gråter ofta oavsett om jag är glad, arg eller ledsen. Lite mitt signum haha.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Lyxa till våran Road Trip i höst, handpenning till annat boende i framtiden och ge resten till familjen :)
Vill du gifta dig: Vill och ska, inte långt kvar :)
Vill du ha fler barn: Fler och fler, jag har ju två missar just nu. Men vi hoppas absolut att vi ska bilda familj en dag :)
Är du musikalisk? Ja det är jag faktiskt, älskar att sjunga!
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller the.
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej och det är jag glad för, men dom är bästa vänner iallafall!
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja tyvärr.
Biter du på naglarna: Ja, tyvärr på den. usch!
Favvoritdrink: Mojito, MmmmM!
Tror på: Någonting större än det här och självklart på kärleken.

Motivationsdipp och längtan

Förra veckan var jag absolut inte lika motiverad som jag brukar träningsmässigt. Som tur va har jag ju min gym-kompis som gör att det inte fins några undanflykter att skippa träning. Hon kände likadant så det är tur att vi har varandra :)

Nu sitter jag i underställ och väntar på att dra iväg till Högo och promenera med min blivande, för ja, jag har ju en extra stor anledning att komma i form. För den 4 juni skall vi gifta oss, det känns hur stort som hellst och jag längtar så jag blir galen. Vi ska bli man och fru, jag och min fina Oskar. Åhhh va jag längtar!



Flyter på

Träning och mat flyter på bra. Har kännt mig lite oinspirerad att träna men huvudsaken är att jag tar mig iväg som jag ska vid varje tillfälle. Det som brukar hända mig är att jag känner mig oinspirerad matmässigt och bara ska "unna" mig någonting vid "fåtal" tillfällen. Vilken slutar i att jag är tillbaka i mina dåliga och destruktiva vanor. MEN, det har dock inte hänt, och skall inte hända heller. För är det inom något område jag känner mig rätt harmonisk så är det gällande maten. Mat är just nu energi för mig, ingenting annat, precis som det skall vara.
För tidigare har mat varit massor av annat för mig. Någonting att fira med, någonting att trösta sig med, något att unna sig, det bästa i livet helt enkelt. Självklart så måste det få vara så ibland, men i grunden så ska maten vara det som ger dig energi att lvea livet på bästa sätt och som ger dig bra med näring.
Nu ska jag plugga lite sen sova, jag är trött så det heter duga. Tror det är kylan.

Balans

Nu känns kroppen bättre igen. Efter en toppenfin dag med promenad och soffhäng med min älskade Janet. Haft det toppenmysigt verkligen. The i dom största the-kommerna, ansiktsmask och snyftande till New Moon. Mys på hög nivå. Nu har jag ätit middag, en tallrik med ägg och senapssill. Pricken över I:et skulle man kunna säga om det :)
Tidigare satt jag och Oskar och tittade på rutter för vår resa i höst. Så himla mysigt att sitta och planera och fundera.
Det här året kommer bli ett av dom bästa, det vet jag :)

Chock

Oj.

Inte trodde jag väl att lite efterrätt skulle göra min mage så otroligt arg. Vi var iväg och åt middag hos ett par vänner igår och jag tänkte att jag skulle lyxa till det och faktiskt äta lite bröd, lite potatis och t o m efterrätt. Det var väl in efterhand inte världens bästa idé. Min mage vart inte alls glad och jag mådde illa hela vägen hem och kunde knappt sova p g a magont. Maten var ju väldigt väldigt god, men i efterhand var det verkligen inte värt det :(

Idag har jag fortfarande lite ont i magen men det känns otroligt mycket bättre. Stannade hemma från gymmet och det får räcka med promenad med fina J i eftermiddag.

Jag äter ju gröt nästan varje morgon så jag förstår inte riktigt varför magen reagerade så här?
Men nu ska jag lyssna på förnuftet nästa gång och hålla mig till det jag vet att den mår bra av.

Förlåt kroppen, ska vara snäll i fortsättningen...


Viktuppdatering

I går fick jag fina resultat på vågen, äntligen!

Så nu står vågen sammanlagt på -14 kg, helt galet egentligen. Men det är precis som det ska. Kämpar man med både träning och mat så ska man bannemej få fina resultat också. Och det har verkligen skett på rätt sätt, under längre tid(ca 4 månader) och jag har ätit hälsosam mat och byggt muskler under tiden.

Just nu känns allting väldigt bra hälsomässigt måste jag säga, och mitt mål känns inte allt för avlägset. Ett delmål jag har är att det ska kämpas bort 13 kilo tills den 4 juni i år. Det är ca femton veckor dit så det borde inte vara en omöjlighet. Med lite jävlaranamma och kämparglöd så ska det minsann gå.


Det gick ju


Träningen igår gick bra trots blodbrist :)
Vart snabbare trött men det är ju helt förståeligt med tanke på att dom röda blodkropparna minskade drastiskt för dagen. Men skönt att ha det gjort iallafall!

Igår gjorde vi supersmarrig mat som var väldigt GI, köttfärsås med kvibilleost i och broccoli till det. Behöver jag ens nämna hur gott det vart? Mmmmmmm!

Nu ska jag plugga lite engelska och dricka en kopp te.

Längtar verkligen efter helg nu, försöker verkligen njuta av varje dag men jag längtar verkligen alltid efter helg hihi.


Boost av protein


Ett väldigt tjat om protein blir det, men jag måste hela tiden påminna mig själv annars är det lätt att det blir för lite. I morse blev det en tallrik fiberhavregrynsgröt och fyra skivor kokt skinka. Mumsigt och mättande.

Till mellis blir det en näve sötmandel, lunch hamburgare utan bröd med fetaostsallad.

Middag det visar sig :)

Fick höra idag på jobbet att det ser ut som att jag blir mindre och mindre varje dag haha. Ligger väl inte riktigt någon sanning i det men det är klart att man blir lite stolt iallafall!


Måndag

Konstig middag idag, två knäckemackor. En med massor av sill och en med massa skinka. Bra med protein och riktigt mättande. Det är väl huvudsaken egentligen.

Motionsmässigt var det väl ingen riktig höjdare. Promenad till tåget i morse samt en mini-promenad på rasten på jobbet. Jaja, får se det som en vilodag helt enkelt :)

I morgon blir det gymmet igen, längtar faktiskt lite redan!

Har fått mycket gjort idag iallafall, börjat plugga inför engelska C kursen jag läser nu. Tvättat, handlat en massa måste ha saker på ÖB. Sånt som man alltid glömmer annars, bomullspads, tops, plastpåsar, handtvål haha.
Är en hel del saker vi ALLTID glömmer köpa här hemma :)

I morgon ska jag lämna blod också, det borde nästan vara en skyldighet.

Godnatt gott folk nu blir det snarkofagen!


Lunch på balkongen


Satte oss i solen på balkongen och käkade lunch innan, kyligt men underbart. Till lunch blev det kokta ägg, sill och knäckemacka med massor av skinka. Satt fint efter träningen!
Nu har jag dock en klen karl hemma(hade inte tränat på ett par år före idag) så jag har pysslat med sånt som man aldrig tar sig tid att göra annars, sortera massa lådar, damma bokhyllor m.m

Och nu bär det strax av till Storvik och ta en promenad med J och P :)

Mys!

Söndagfrulle


Nu har jag laddat med en tallrik gröt och skinkmacka till det, snart ska jag väcka min kära karl och dra os iväg till gymmet. Solen skiner utanför fönstret, underbar dag!

Myslördag


Tog en promenad med stavarna idag efter frukosten, visst visst, hade säkert varit bättre att promenera innan frukost men nu var det lördag och jag gjorde det som kändes bäst helt enkelt. Mätte mig idag och hade minskat någon centimeter här och där. Borde väl kännas bra men känns inte så mycket alls, nästa vecka vill jag ha bra resultat på vågen. Så det så!

I morgon ska jag antagligen få med mig min fina O till gymmet, vore hur skönt som hellst att kunan gå dit tillsammans på helgen. Så nu håller jag tummarna för att han blir hooked.

Idag storhandlades det en massa mat så förhoppningsvis ska vi inte behöva handla mer än mjölk och bröd på ungefär två veckor.

Till middag idag blev det broccoli med fläskfile i ädelostsås i ugn. Mumma! Har insett att jag mår bäst av att dra ner på kolhydraterna så nu ska jag fokusera lite mer på det ett tag. Det finns så mycket annat gott att äta. Har ju bestämt att jag ska ha godislöfte tills jag fyller år om drygt en månad. Och det känns riktigt bra. Det som jag tillåter är ett par bitar mörk choklad då och då. Annars blir jag helt manisk och vill äta godis hela tiden. Så det är bättre att stilla behovet med någonting som inte triggar igång sockersuget så värst mycket.

Nu blir det Crocodile Dundee i soffan, har nog sett den hundra gånger men den funkar liksom iallafall :)

Sakta men säkert


Det är lätt att tappa gnistan och glöden när resultaten inte blir lika fantastiska som tidigare, men det går ju sakta men säkert nedåt iallafall.

I morgon är det dax att mäta igen och förhoppningsvis har det minskat ett par centimeter här och där iallafall. Försöker trösta mig med att jag antagligen byggt en massa muskler och att det är därför det bara försvunnit ca 0.4 kg på en vecka.

Jag vet att det är aslöjligt och att man inte ska fokusera för mycket på siffrorna på vågen, men det är oerhört svårt att peppa sig själv gällande sånna resultat. Hade det varit någon annan hade jag ju tyckt att det var grymt bra. Dubbelmoral är det värsta som finns och jag försöker undvika utövandet, men just inom hälsa/träning/vikt faller jag för frestelsen ibland helt enkelt.

Tränar två dagar i veckan tillsammans med en av dom bästa, sedan blir det en dag ensam på gymmet. Det är så skönt när vi tränar ihop, vi kör verkligen järnet och peppar varandra så gott vi kan. Ingen rast ingen ro. Fast igår så fick jag konstig peppning från min kära vän haha!

Vi gjorde en axelövning och jag fick ta en tyngre vikt än vad P gjorde, hon hade svårt att hålla balansen och hade i princip mjölksyra i axlarna. Så när jag står där och verkligen kämpar så säger hon fundersamt " du måste ha kortare armar än mig"

?!?!?

hahaha

Det var hennes förklaring till varför det såg så stadigt ut när jag lyfte vikterna över huvudet, sedan insåg hon att hennes peppning kanske inte var den bästa och vi stog där och skrattade istället. Det är tydligen jag och Jan Guillou!


RSS 2.0