Vackert


Har precis ätit morgongröten med två ägg till det, sitter och halvtittar lite på Gilmore Girls och solen skiner in genom fönstret så jag ser i ögonvrån att det glänser i håret. Ska snart dra på mig träningskläderna och traska iväg till gymmet. Promenaden dit blir bara bonus i det här vackra vädret.

I eftermiddag ska jag göra fisksoppa av fisk som jag fick av pappa igår som han fiskat i norge. Mumma!


Äntligen


När man tränar och äter enligt alla konstens regler och resultaten slutar komma, då är det lätt att trilla tillbaka till gamla felaktiga vanor igen. I torsdags hade jag ingen energi alls och kände mig trött och less på allt vad träning hette. Men då bestämde jag mig för att det inte var någon mening alls med att stanna hemma och sura. Så jag traskade iväg till gymmet enligt planerna och visst, jag hade inte alls lika mycket energi som vanligt. Men jag gav mitt bästa och gick hem rak i ryggen och stolt över allt jag tagit mig iväg trots allt.

Man kan inta låta dom negativa tankarna vinna, det handlar bara om att utmana tankarna och skaffa någonting annat att fokusera på. Det är alltid värt det i slutänden.

Idag var det dax för vägning och mätning, och äntligen fick jag finfina resultat jämfört med förra veckan.
Minus på så väl vågen samt centimetrarna, så himla skönt att äntligen få ett kvitto igen för att jag gör rätt och tar hand om mig själv :)

Idag blev det en långpromenad med omväg till affären i snön. Sedan i morgon bär det av till gymmet igen.
Och på dagen/kvällen i morgon ska jag och min fina sambo bara umgås. Vi behöver verklige spendera tid med varandra så det blir en dag med massa mys!

Spännande

Mycket spännande saker är i görningen för tillfället, men jag ska inte berätta riktigt än.

Träningen flyter på bra. Som det ser ut just nu så är det gym tre dagar i veckan, och ett par promenader på det. Sedan om det slutar vara så förbannat halt så ska jag försöka mig på att jogga igen. Men med tanke på att jag ramlade på väg hem från gymmet när jag verkligen ansträngde mig för att inte halka, så är det inte på tal att prova riktigt än hihi.

Maten fungerar också bra, har hittat ett bra flyt i mitt ätande. Jag mår verkligen bäst när jag drar ner lite grann på kolhydraterna. Det handlar inte om att äta strikt LCH eller liknande, men jag känner bara hur mycket bättre jag mår om jag inte äter t e x bröd varje dag. Det kanske fungerar för andra men jag känner mig inte pigg alls av det. Försöker även få i mig lite mer protein istället via ägg/skinka/makrill.

Gröt är dock en bra kolhydratkälla för mig, och är stående frukost varendaste morgon. Jag är periodare när det gäller gröt, så när det börjar bli lite vår i luften blir det nog smoothie eller yoghurt på morgonen istället.
Frukost är oavsett vad jag stoppar i mig ett måste!

Promenad i kylan

Lördagens motion blev rätt lugn med tanke på ryggen, vi tog en hyfsat rask promenad på ungefär 50 minuter. Helt klart godkänt, och extra trevligt eftersom jag fick med mig min kära sambo. Det är tyvärr rätt sällsynt, men förhoppningsvis mer och mer förekommande hihi.

Nu blir det snart lite lunch, kavring med sill och ägg. Mumma!

Ikväll ska vi iväg till ett par kompisar och spela spel och dricka lite vin. Ska bli mysigt så det förslår.

Visst, vin är kanske inte det bästa i min kamp i att hitta den rätta formen. Men som jag sagt, jag vill inte bli manisk, allt det här handlar om att må bra och att hitta balans i träning och ätande. Ärligt talat så handlar det även om att hitta balans i livet som helhet. Då kommer dom andra pusselbitarna falla på plats allt eftersom. Det är jag övertygad om.

Jag rör mig som Agda 90

I torsdags var jag och tränade med en kompis, hur roligt som hellst att ha sällskap på gymmet. Peppade varandra extra mycket och var helt slut när vi var färdiga. När jag precis skulle börja stretcha så på första stretchen så knäppte det till i sidan av ryggen och pang sa det så gjorde det ont. Så himla irriterande! Det är lite bättre idag men jag kan inte riktigt böja mig ordentligt. FAN!

Som tur va fick jag massage i julklapp av kära mamma så jag har bokat in det på måndag. Låg på spikmattan hemma hos mamma igår också, tror faktiskt det blev lite bättre av det. Blir ingen styrketräning i helgen heller för att vila upp ryggen.

Vi bestämde oss jag och min kära vän för att mäta oss nu för att lättare se resultat av allt slitande på gymmet, jag vill inte bli manisk(been there done that) och väga mig konstant så då känns måttbandet som en bättre indikator på framgång.

Jag är otroligt taggad, och nu med sällskap på gymmet så fick jag de extra pushen jag letat efter :)


Trött


Idag var det en tung dag på jobbet, men jag är otroligt stolt över att jag tog tag i en sak som tyngt mig hur länge som hellst. Jag var ärlig mot mig själv för första gången på väldigt länge, och allting känns mycket enklare nu. Som att ett ton försvunnit från mina axlar.

Har just ätit lite blodpudding med rivna morötter och keso, och sitter och väntar på att min kära vän ska höra av sig så vi kan dra iväg till gymmet. Vill iväg NU, innan jag blir trött och seg.


Oj!


Jag har fått blodsprängda områden mellan knogarna efter allt boxande på säcken på gymmet. helt galet!
Så hårt slår jag ju liksom inte? Ser måttligt snyggt ut, men men, uppenbarligen tar jag i iallafall :)

Idag bar det iväg till Storvik för att ta en långprommis med några av dom bästa. Vart ungefär en och en halvtimme promenad i kyligt vinterlandskap. Skönt. Nu kommer jag sova gott :)

Var lite hungrig nu på kvällen så jag åt ett ägg nu när jag kom hem.

Bra dag :)

Tisdagsträning

Ett av dom största testen av karaktären är att åka hem efter jobbet, äta, slappa i soffan och efter det ta sig iväg till gymmet. Det var iallafall planen, och det gick så fint så. Kände att jag började bli lite väl slö så då var det bara att dra på träningskläderna och traska iväg.

Idag boxades jag så jag vart tomatröd i ansiktet och imman på glasögonen var ett faktum. Skönt! haha

Klapp på axeln för mig idag helt enkelt :)

Tomatsoppa med nybakt bröd


Snacka om produktiv eftermiddag!

Handlade en sväng med pappa och sedan drog jag hem och började baka bröd. Världens enklaste och godaste bröd som inte nog med det är nyttigt också :) Tänkte att jag kunde lika gärna koka lite lingonsylt medans jag hade brödet i ugnen så då gjorde jag det. Och nu står min egengjorda tomatsoppa och puttrar på spisen.

Mumma!

Brödet tog väl ca 5-10 minuter att slänga ihop, och stunden den ska vara i ugnen hinner jag ju göra hur mycket som hellst på. Egentligen finns det ingen anledning alls att köpa bröd från affären. Det går så snabbt och enkelt att göra för att det inte skall jäsas, man använder bikarbonat istället.

Ser fram emot en smarrig middag kan jag lova hihi. Kanske slänger upp någon bild om jag hittar på sladden till kameran :)


Skönt

Halkade mig iväg till gymmet, fy tusan va halt det var ute! Som ett helt motionspass bara att ta sig till gymmet. Väl där körde jag igenom hela kroppen och kände mig riktigt näjd ed mig själv efter att ha svettats i lite drygt en timme. Boxningssäcken fick sig en svängom i dag med.

Nu har jag just ätit rotsakssoppa och ska hoppa in i duschen, sen bär det av till Storvik för att lämna tillbaka pappas bil. Lagom sysselsättning en söndag :)


Söndag



Nu väntar jag bara på att gröten ska landa i magen så blir det en sväng till gymmet sen. Ska bli riktigt skönt!
Och jag känner verkligen att kroppen mår bra i kroppen just nu, känner mig stark som en björn. haha
Sanning med modifikation, men ja, stark iallafall :)


Slött


Idag tog jag mig en liten vilodag minsann. Kände mig inte hundra procent i kroppen, så tog en kortare prommis till affären tidigare. Men vart så grymt rastlös för en stund sedan så jag var tvungen att ta en rask promenad på ungefär 40 minuter lite tidigare. Och nu känns det mycket bättre :)

Matmässigt känns det också bra:

Frulle: Gröt och knäckemacka
Lurre: Kyckligsallad med mörkt bröd
Middag: Same Same som lurren
Mellis: Blodapelsin

Helt oki dag måste jag säga :)

Längtar tills gymmet i morgon dock!

Mattips



Slängde ihop en rotsakssoppa nu på kvällen, vart riktigt god faktiskt. Soppa är så bra mat på alla sätt och vis. Oftast väldigt billigt att göra, går att variera i det oändliga och framför allt så mättar det väldigt länge. Och det är ett måste för mig för annars har jag så otroligt lätt för att börja småäta.

Ett annat tips är att köpa blodapelsiner, dom är grymt goda just nu :)


Onsdag


Dagens motion:

Gym 50 minuter, körde igenom hela kroppen och avslutade med lite boxning/sparkar på säcken. Varvade det med att hoppa några rundor hopprep. Skön känsla!

Gratismotion:
Sammanlagt nästan två timmar promenad till och från olika ställen. Skönt!
Inte ens kallt ute nu ju.

Matmässigt: Riktigt bra dag matmässigt. Smörgåsen vi fick som fika idag var kanske onödig. Men inte heller dåligt. Kunde vara värre.


Kom hem efter träningen och kände mig så stolt över mig själv. Jag gav allt på gymmet och utmanade mig själv, precis som det ska vara. Jag kunde tagit bussen vid flertalet tillfällen idag, men jag valde att använda benen instället. Duktigt gjort! :)




Motigt


Idag känner jag mig inte alls peppad för träning, men det är väl då som man mest av allt behöver det?
Såg en boxningssäck på gymmet häromdagen, så idag tar jag med mig handskarna och ska förhoppningsvis gå en match mot mig själv för att bli av med lite dålig energi.

Så dagens motion:

Promenad till/från gymmet
Styrketräning ca 50 min


RSS 2.0