Bye bye my old friend Vaniljkesella

Alltså, jag är ett stort fan av vaniljkeselle, eller ska kanske säga har varit ett stort fan av vaniljkesella. Tycker det har varit supersmarrigt att använda till bär osv som halvnyttig efterrätt. Jag har ju vetat att det är långt ifrån lika nytttigt som vanlig kesella. Men idag fick jag en chock!

Kollade på innehållsförteckningen på affären, 12,5 % socker, socker var på andra plats på innehållsförteckningen. Det är ju helt sjukt!
Det innebär att det är mer än 20 gram socker i en burk med vaniljkesella?!

Nej tack säger jag numera till vaniljkesellan.

Idag blir det istället bär med turkisk yoghurt samt lite ringlad honung över istället :)

Bästa dagen

Lördag morgon, hade en promenad inbokad som blev ombokad, men det finns en mening med det mesta. Sitter och slappar i morgonrocken och ska nog strax ge mig ut på en promenad på egen hand. Älskar slappa helgmornar när man inte har så mycket inplanerat. Läsa tidningen långsamt samtidigt som man äter frukost, klappa katterna och vara allmänt nöjd med livet.

I går övade jag och Oskar förresten på att dansa inför kommande galej, herregud säger jag bara.
Även fast det gick dåligt så gick det bättre än väntat iallafall, för att vara första gången så gick det egentligen great. Om vi övar varje kväll i en månads tid, då kanske vi ser hyffsat normala ut i vår första dans.

Spännande! :)

-17


Äntligen!

Äntligen försvann det där lilla som behövdes för att få säga att jag gått ner 17 kg!

Nu var det minsann värt besväret att ha mitt godislöfte :)

Sirapshjärna


Är så otroligt seg så det finns inte. Vill ingenting, vill mest ligga hemma under täcket och titta film och äta godis hela dagarna. Vilken dröm!

Men istället jobbar jag på som vanligt, kämpar på med min nolltolerans mot godis i alla dess former fram till bröllopet och motionerar duktigt.

Ibland är det ohyggligt tråkigt att bibehålla sin karaktär...


En unge i minuten

Så fint program, här sitter jag och bölar :)

Träna en kvart med Paolo

Köpte en tidning och fick en träningsdvd med Paolo Roberto, den var skitbra faktiskt!
Körde två kvartar nu på morgonen och blev riktigt svettig.

Skitbra när man inte har lust att gå till gymmet en ledig dag :)

Och golvet blev välpolerat på samma gång haha!


Kämpar på

Lite lagomt med stiltje, känns som jag bara upprepar mig själv hela tiden. Men egentligen så gör jag stora framsteg hela tiden :)

Jag känner mig stark och frisk i kroppen, och tränar regelbundet utan undantag. Har även bestämt mig för att haka på min kära väns godisläfte som gäller fram till bröllopet. inte för att jag äter en massa godis precis, utan för för att utmana sig själv egentligen bara. Det enda "godis" jag brukar äta är märk choklad på helgerna, så det blir väl en liten utmaning att skippa det iallafall :)

Och då kommer vi in på det här med karaktär, jag får ofta höra att jag har en så otrolig karaktär när det kommer till att låta bli att äta godis, efterätter och allt vad det kan vara. Men det är ingenting jag har automatiskt. Det är någonting jag har tränat och övat mig till och ständigt kämpar för att behålla, det blir absolut lättare och lättare med tiden. Det handlar nog mest om att komma över en träskel, sedan går det mycket lättare.

För folk ahr en förmåga att verkligen truga om man säger nej tack, inte alla, men det finns en viss typ av människor som liksom tycker synd om dom som låter bli bullar och kakos osv.

Jag tycker inte ett dugg synd om mig själv, det här är ett val jag aktivt gör för att leva en hälsosam livsstil.

Jag är en bit från målet, men har ändå kommit en bra bit på vägen-

Och det bästa av allt är nog att jag utan problem kan motstå godis i alla dess former. Det här är nog den första påsken på så länge jag kan minnas som inte en endaste godisbit funnits i min mun.
Skönt!

Konstigt


I fredags var jag sur, vägde mig och hade gått upp 400 gram trots att jag skött mig perfekt och tränat perfekt. Inte alls bra för motivationen. Pratade lite på jobbet om det hela och kom fram till att jag kanske behöver lägga till något mellanmål eller liknande. Var så sur och irriterad så jag köpte mig världens goaste smoothie på eftermiddagen, och åt massor med mörk choklad och cashewnötter på kvällen.

Vad händer dagen efter? Jag har gått ner ett kilo!

Helt galet, men otroligt skönt, för det är ju ett kvitto på att jag inte gjort något egentligt fel. Utan att jag kanske ska lägga till ett litet mellanmål för att få lite fart på förbränningen helt enkelt.

Så nu kör vi på igen, 3,5 kilo vore det trevligt att gå ner till bröllopet, och det är ju ungefär 5 veckor bort så det bor´de inte vara en omöjlighet. Men det sköna är att det inte är något måste, går jag inte ner i vikt så gör jag inte det. Då får jag vara nöjd med vad jag åstadkommit so far :)

Nu var det längesedan jag åt sill också, så idag blir det sill och ägg för hela slanten nästan haha.
Älskar att det år påsk snart, då får jag en extra anledning att äta massa sill ;)


På med pulsklockan

Inga undanflykter, nu kör vi :)

Fattar inte

Kan inte förstå, om en och en halv månad lite drygt så ska vi gifta oss. Jag och min fina Oskar.

Helt helt ofattbart, spännande, stressigt och pirrigt :)

Perfekt mellanmål

Mums

Går lika bra att fixa ihop hemma också, och då blir det lite billigare också. Först var jag lite skeptisk då jag oftast äter keso med salt på, eller avokado. Men funkar verkligen hur bra som hellst med nötter och lite torkad frukst.
Mums :)

Nu kör vi vilodag på Allévägen, en prommis lite senare bara :)


Stiltje

Står lite still viktmässigt, men träningen fortsätter som vanligt så det känns toppen.! Har insett att jag saknar promenader, så den här veckan har det blivit mer av den varan :)

Köpte mig en skiva med träningspass att göra hemma, så har precis kört igenom två pass, så totalt 45 minuter ungefär. Nice! :) Jättebra alternativ om man inte orkar släpa sig iväg till gymmet.

Nu ska jag duscha, käka någonting, och sedan dra iväg till Storvik för promenad med tjejjerna och sedan grilla med pappa :)

RSS 2.0